Kestopigmentoinnit

Kestopigmentoinnin tarkoituksena on korostaa omia piirteitä turvallisella ja hygienisellä menetelmällä.

Kestopigmentointi helpottaa jokapäiväistä elämää ja nopeuttaa päivittäisiä meikkausrutiineja. Se on myös hyvä ratkaisu tilanteisiin, joissa et voi käyttää meikkiä, kuten harrastaessa liikuntaa, mutta haluat silti näyttää huolitellulta ja edustavalta. Jos koet meikkaamisen hankalaksi tai et voi allergisista tai muista syistä käyttää meikkiä, kestopigmentointi on hyvä vaihtoehto.

Kestopigmentointi tehdään väripigmentin avulla. Se pysyy ihossa 1-3 vuotta ihotyypistä riippuen. Kuivaihoisilla kestopigmentointi pysyy yleisesti ottaen kauemmin kuin rasvaisissa ihotyypeissä. Kestopigmentointia voisi kuvailla tekniikaltaan kevyeksi tatuoinniksi. Sitä ei kuitenkaan tehdä yhtä syvälle kuin tavallista tatuointia, vaan väri viedään vain ihon ylempiin kerroksiin. Kestopigmentointiin käytetään kertakäyttöisiä steriilejä neuloja, ja erityisesti tähän tarkoitukseen valmistettuja väriaineita. Käsittely joudutaan aina tekemään kahdesti, jotta saadaan pysyvä lopputulos. Toinen käsittely tehdään noin kuukauden päästä ensimmäisestä käsittelykerrasta, ja se kuuluu yleensä kestopigmentoinnin kokonaishintaan.

Heti käsittelyn jälkeen sävyt näyttävät tummemmilta kuin miltä lopputulos tulee myöhemmin näyttämään. Kestopigmentointi ei vaadi erityistä hoitoa pigmentoidun alueen parannuttua. Käsittelyn jälkeen pigmentoiduissa kohdissa saattaa ilmetä lievää punoitusta, hilseilyä, turvotusta ja rupea. Meikkausta tulisi välttää ensimmäisinä pigmentoinnin jälkeisinä päivinä. Viikon ajan on lisäksi syytä välttää aurinkoa, saunaa ja voimakasta hikoilua.

Kestopigmentointi sopii melkein kenelle tahansa, mutta sitä ei suositella kaikille lääketieteellisistä syistä. Mahdollisia esteitä kestopigmentoinnille voivat olla:

puudutusaineallergia
diabetes
verenohennuslääkitys
verenvuototauti
raskaus ja imetys (Itse pigmentoinnin teko on turvallista ja tuotteet joita käytetään ovat turvallisia, mutta jos alue tulehtuu voi tulehdus siirtyä pahimmassa tapauksessa sikiöön tai imetyksen välityksellä lapseen.)
flunssa tai muu tulehdus
herpes
hiv
hepatiitti
keloidi (taipumus arpikudoksen liikakasvuun)

Miten sitten microblading ja kestopigmentti eroavat toisistaan?

Suurin ero näiden kahden tekniikan välillä on tekotapa. Microblading tehdään manuaalisesti ja se sopii kuivalle ohuelle iholle ihan hyvin. Kestopigmentointi tehdään koneellisesti ja sopii laajemmalle asiakaskunnalle, lähes kaikille. Kestopigmentillä saadaan tehtyä todella kaunista häivytystä, joka haalenee yleensä tasaisemmin kuin microblading-tekniikalla tehdyt karvat. Kestopigmentoinnissa väriä käytetään myös vähän enemmän, jolloin se myös yleisesti ottaen pysyy ihossa pidempään kuin microblading-tekniikalla tehty pigmentointi.